Slaný koláč s hráškem a mrkví

Mrkev
79 Slaný koláč s hráškem a mrkví

Ingredience

INGREDIENCE NA TĚSTO:

  •      300 g hladké mouky na křehké pečivo
  •      150 g sádla
  •      1 vejce
  •      1 lžička soli
  •      50 ml studené vody

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  •      200 g hrášku
  •      3 menší mrkve
  •      Velká hrst hladkolisté petržele
  •      350 ml 30% smetany
  •      4 vejce
  •      špetka muškátového oříšku
  •      Sůl, pepř

Postup

Do mísy nasypte mouku, přidejte pokrájené sádlo, vejce, sůl i vodu.

Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.

Vychlazené těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu.

Na těsto rozvrstvěte hrášek a pokrájenou očištěnou mrkev.

Vejce vyšlehejte se smetanou, přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř.

Smetanou zalijte hrášek a mrkev  a koláč poté vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

Pečte asi 40 minut, nebo dokud povrch není pevný a zlatavý.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku