125 g bio hladké mouky
100 g studeného másla pokrájeného na menší kostky
100 g jemně nastrouhaného parmazánu
1 vejce
trochu mléka (podle vodnatosti vejce, možná bude stačit jedna lžíce)
K dokončení
1 žloutek na potření
vločková sůl, kmín, mák, lněné semínko, sezam atd.
Recept na slané sýrové tyčinky s parmazánem, který si určitě zamilujete. Křupavé tyčinky s plnou chutí italského sýra se skvěle hodí jako občerstvení pro jakoukoli příležitost. Vyzkoušejte tuto chutnou alternativu k běžným tyčinkám.
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 °C.
Těsto vypracujete nejlépe ručně. Na vál si nasypte odměřenou mouku, také koření, vejce, nastrouhaný sýr a mléko. Postupně rukama zpracovávejte, teplem máslo trochu povolí a půjde to snadno. Těsto potom vyválejte, rádlem nebo nožem nakrájejte na pravidelné proužky a poskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Vidličkou rozmíchejte žloutek, následně tyčinky potřete a posypte je podle libosti semínky, trochou parmazánu a vločkovou solí. Pečte 15–20 minut do zezlátnutí.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.