Slané sušenky z červené řepy

Řepa
101 Slané sušenky z červené řepy

Ingredience

(na cca 35 ks):

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • ½ lžičky soli
  • 65 g másla
  • 30 g mascarpone
  • 2 lžičky nadrobno nasekaného rozmarýnu
  • 90 g červené řepy
  • pepř
  • 15 g lněných semínek
  • 2 stroužky česneku

Postup

Smíchejte mouku, sůl, rozmarýn, pepř a lněná semínka.

Změklé máslo vyšlehejte do pěny s česnekem.

Řepu oloupejte a nastrouhejte najemno, nebo rozmixujte.

Moučnou směs vložte do jedné mísy s máslem, mascarpone a řepou (včetně šťávy, kterou pustí).

Vypracujte hladké těsto a pokud by se vám zdálo příliš tuhé, přidejte lžíci studené vody.

Z těsta vytvořte tři válečky o průměru asi 4 cm a z těch nožem krájejte kolečka tlustá asi 1 cm. Ta se při krájení mírně zdeformují, ale to není na škodu.

Jednotlivé sušenky vyskládejte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 °C asi 20 minut nebo dokud nebudou hotové (dle výkonu vaší trouby).

 

TIP: Do těsta můžete přidat strouhaný parmazán, nebo jím sušenky posypte před koncem pečení v troubě.

Jarní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku