Do mísy nasypte mouku, uprostřed udělejte důlek a nalijte do něj polovinu vody. Přidejte droždí a cukr a nechte 10 minut odstát v teple. Přidejte zbývající přísady a vypracujte vláčné těsto. Nechte hodinu kynout v teple.
Těsto rozdělte na 3 díly, z každého vyválejte kulatou placku a rozkrájejte ji na 8 dílů jako pizzu. Každý dílek smotejte do rohlíčku od nejširší části po nejužší.
Plech vyložte pečicím papírem a rohlíčky na něj s rozestupy vyskládejte. Nechte dalších 15 minut kynout. Rohlíčky potřete vejcem a podle chuti posypte mákem, solí a strouhaným sýrem.
Pečte v troubě předehřáté na 175°C, než budou rohlíčky zlatavé.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.