Do mísy nasypte mouku, do středu udělejte důlek a do něj vysypte droždí a cukr. Vše zalijte vlažným mlékem a nechte 10 minut odstát.
Přidejte vanilkový cukr, sůl, vejce a rozpuštěné máslo.
Vypracujte hladké těsto, vložte ho do čisté mísy a zakryté utěrkou nechte hodinu kynout na teplém místě.
V kastrůlku rozpusťte máslo, které později použijete na náplň.
Vykynuté těsto rozválejte na co nejtenčí placku obdélníkového tvaru.
Celé těsto potřete rozpuštěným máslem a rovnoměrně posypte skořicí a cukrem.
Těsto zaviňte i s náplní do „ruličky“ a poté ho příčně rozkrojte na dvě stejně velké části.
Každou část těsta (nejlépe rádýlkem) podélně rozkrojte a dva prameny pak spleťte do pletence.
Oba pletence položte na pečicím papírem vyložený plech a nechte ještě 20 minut v teple kynout.
Vykynuté pletence potřete rozšlehaným vejcem a posypte cukrem.
Pečte na 180 °C asi 20 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.