Skořicové šneky

Skořice
192 Skořicové šneky

Ingredience

  • 200 g mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 12 g droždí
  • 80 ml mléka
  • 55 g cukru
  • 100 g másla
  • špetka soli
  • špetka citronové kůry
  • vejce na potření
  • olej na potření pracovní plochy

 

Na náplň:

  • 60 g změklého másla
  • 40 g cukru
  • 15 g mleté skořice

Postup

Celý obsah tohoto balíčku mouky nasypte do mísy a udělejte v ní důlek. Do něj rozdrolte droždí a zalijte polovinou mléka. Lehce promíchejte a nechte 15 minut v teple.

Přidejte 2/3 cukru, zbytek mléka, máslo, špetku soli i citronové kůry a vypracujte těsto. Po 10 minutách hnětení mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto asi hodinu kynout.

Pracovní plochu potřete trochou oleje a těsto na ní rozválejte na co nejtenčí plát. Pomažte ho změklým máslem a posypte cukrem i skořicí.

Plát srolujte a nakrájejte na kolečka široká 1 až 2 cm. Plech vyložte pečicím papírem a s rozestupy na něj rozložte šneky. Potřete je vajíčkem a posypte zbylou třetinou cukru. Šneky nechte ještě 30 minut kynout.

Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova asi 15 až 20 minut.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku