Do mísy nasypte obě mouky, smíchejte je se solí a semínky a do středu udělejte důlek. Do vzniklého důlku nalijte vlažnou vodu, nasypte droždí a cukr. Poté nechte vše asi 15 minut odstát. Přidejte ocet, rozmarýn a olivový olej a vše promíchejte. Přikryjte mísu potravinovou folií a nechte asi 1 hodinu kynout v teple.
Vykynuté těsto přesuňte do olejem vymazané chlebové formy a nechte ještě 20 minut kynout na teplém místě. Povrch chleba můžete ještě posypat semínky a lehce je do něj zatlačit. Pak pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 – 60 minut, nebo dokud není na povrchu zlatavý. To, zda je hotový, můžete vyzkoušet i pomocí špejle.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.