Semínkový chléb že špaldové mouky

194 Semínkový chléb že špaldové mouky

Ingredience

  • 350 ml vody
  • 1,5 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 220 g celozrnné špaldové mouky
  • 220 g celozrnné žitné chlebové mouky
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 80 g lněných semínek
  • 40 g dýňových semínek

Postup

Do mísy nasypte obě mouky, smíchejte je se solí a semínky a do středu udělejte důlek. Do vzniklého důlku nalijte vlažnou vodu, nasypte droždí a cukr. Poté nechte vše asi 15 minut odstát. Přidejte ocet, rozmarýn a olivový olej a vše promíchejte. Přikryjte mísu potravinovou folií a nechte asi 1 hodinu kynout v teple.

Vykynuté těsto přesuňte do olejem vymazané chlebové formy a nechte ještě 20 minut kynout na teplém místě. Povrch chleba můžete ještě posypat semínky a lehce je do něj zatlačit. Pak pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 – 60 minut, nebo dokud není na povrchu zlatavý. To, zda je hotový, můžete vyzkoušet i pomocí špejle.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku