Semínkové celozrnné špaldové krekry

Dýně Léto
544 Semínkové celozrnné špaldové krekry

Ingredience

(na 1 plech krekrů – asi 4 porce k pomazánce)

Na těsto:

  • 160 g směsi semínek podle vaší chuti (v našem receptu použita směs slunečnicových, lněných, sezamových, dýňových semínek a k tomu piniové oříšky)
  • 70 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva (lze vynechat)
  • 20 g řepkového oleje
  • 50 g studené vody
  • 1 lžička hrubozrnné soli

Použitá mouka

Postup

Promíchejte v míse všechny suché suroviny včetně soli. Přidejte vodu a olej a zpracujte v těstíčko. Nejlépe to jde stěrkou a rukama. Těsto vyklopte na silikonovou podložku nebo pomoučený vál a propracujte tak, aby příliš nelepilo.

Připravte si plech a dva pečicí papíry. Rozpalte troubu na 180 stupňů.

Těsto vyválejte mezi dvěma papíry v tenkou, jen 2–3 mm vysokou placku. Tu rádýlkem nebo vhodným nožem rozkrájejte na stejné tvary – přibližně obdélníky.

Přesuňte i s pečicím papírem na plech. Oddělte jednotlivé krekry po plechu opatrně tak, aby mezi sebou měly malé mezery. Pečte 12–15 minut.

Krekry se hodí k letním grilovačkám, pomazánkám nebo jako zdravější varianta večerního zobání.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.