(na 1 plech krekrů – asi 4 porce k pomazánce)
Na těsto:
Promíchejte v míse všechny suché suroviny včetně soli. Přidejte vodu a olej a zpracujte v těstíčko. Nejlépe to jde stěrkou a rukama. Těsto vyklopte na silikonovou podložku nebo pomoučený vál a propracujte tak, aby příliš nelepilo.
Připravte si plech a dva pečicí papíry. Rozpalte troubu na 180 stupňů.
Těsto vyválejte mezi dvěma papíry v tenkou, jen 2–3 mm vysokou placku. Tu rádýlkem nebo vhodným nožem rozkrájejte na stejné tvary – přibližně obdélníky.
Přesuňte i s pečicím papírem na plech. Oddělte jednotlivé krekry po plechu opatrně tak, aby mezi sebou měly malé mezery. Pečte 12–15 minut.
Krekry se hodí k letním grilovačkám, pomazánkám nebo jako zdravější varianta večerního zobání.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.