Rychlé celozrnné lívance s hruškovým přelivem

Hrušky
124 Rychlé celozrnné lívance s hruškovým přelivem

Ingredience

Ingredience na těsto:

  • 1 hrnek celozrnné žitné mouky
  • 1 kypřící prášek
  • ½ hrnku mléka
  • 3 lžíce rozpuštěného másla + další máslo na smažení lívanců
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • Lžička vanilkového extraktu

 

Ingredience na přeliv:

  • 2 hrušky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 3 lžíce rumu
  • 2 hřebíčky, 1 badyjánu
  • K podávání: zakysaná smetana (oslazená dle chuti moučkovým cukrem)

Postup:

Vyšlehejte vejce a vmíchejte k němu mléko, máslo a vanilkový extrakt.

K tekuté části vmíchejte zbytek surovin na těsto a vytvořte tak hladkou hmotu.

Na pánvi rozehřejte trochu másla a lžící tvarujte jednotlivé lívance. Ty osmažte dozlatova z obou stran.

Připravte si přeliv. Hrušky zbavte tuhého středu a nakrájejte na malé kousky. Povařte je doměkka spolu s hřebíčkem a badyjánem.

Měkké hrušky sceďte, rozmixujte a dochuťte skořicí a rumem. Rozmixovanou směs ještě krátce povařte a pokud si nepřejete mít v přelivu kousky, ještě jej propasírujte.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku