Vyšlehejte vejce a vmíchejte k němu mléko, máslo a vanilkový extrakt.
K tekuté části vmíchejte zbytek surovin na těsto a vytvořte tak hladkou hmotu.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a lžící tvarujte jednotlivé lívance. Ty osmažte dozlatova z obou stran.
Připravte si přeliv. Hrušky zbavte tuhého středu a nakrájejte na malé kousky. Povařte je doměkka spolu s hřebíčkem a badyjánem.
Měkké hrušky sceďte, rozmixujte a dochuťte skořicí a rumem. Rozmixovanou směs ještě krátce povařte a pokud si nepřejete mít v přelivu kousky, ještě jej propasírujte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.