150 g másla
150 g polohrubé, univerzální, dortové nebo hladké mouky
2 vejce
100 g cukru
1 vanička tvarohu
1 vejce
30 g vanilkového cukru
250 g červeného rybízu
100 g cukru
100 g měkkého másla
75 g hrubé nebo polohrubé mouky
Vyšlehejte máslo, cukr a vejce, přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu mléka. Formu vymažte máslem a troubu předehřejte na 180 °C.
Mezitím si také připravte drobenku a dejte ji stranou. Stačí vidličkou rozmačkat máslo a promíchat s cukrem a moukou.
Těsto vlijte do formy. Tvaroh smíchejte s vajíčkem a vanilkovým cukrem a rozetřete na těsto. Obraný rybíz nasypejte na tvarohovou směs a nakonec posypte drobenkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.