Řepové palačinky

BIO Léto Řepa
160 Řepové palačinky

Ingredience

1 hrnek bio hladké mouky

200 g bio předvařené červené řepy (asi 2 kousky po oloupání)

2 domácí nebo bio vejce

250 ml bio nebo farmářského mléka

Použitá mouka

Postup

Pokud máte výkonný mixér, je práce velmi snadná. Předvařenou nebo doma uvařenou a vychladlou řepu pokrájejte na menší kousky a rozmixujte s vejci a částí mléka na hladké pyré.

Pak postupně přidávejte mouku a zbylé mléko a připravte si konzistencí klasické palačinkové, ale krásně růžovočervené těsto. Nebojte se doladit těsto trochou mléka nebo mouky tak, aby bylo ideální. Každá řepa má jiný obsah vody, a tak se výsledek může trochu lišit.

Těsto nechte 10 minut odstát, nebude se pak na pánvi trhat. Zdobte nasladko i naslano, jakkoli máte chuť, a nechte se inspirovat také sezonou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.