Rebarborový koláč

Rebarbora
673 Rebarborový koláč

Ingredience

  • 250 g mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 40 g moučkového cukru
  • 5 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce – oddělený žloutek a bílek
  • 70 g másla
  • 50 – 70 ml mléka

 

Na náplň:

  • ½ sáčku vanilkového pudinku
  • ¼ litru mléka
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 20 g másla
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 370 – 400 g oloupané rebarbory
  • 40 g třtinového cukru

Použitá mouka

Postup

Do mísy nasypte mouku, cukr a promíchejte s kypřícím práškem. Přidejte změklé máslo a prsty promněte. Přidejte žloutek a mléko a vypracujte pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici.

Z pudinkového prášku, krupicového cukru a mléka uvařte pudink. Když trochu zchladne, vmíchejte máslo. Během chladnutí promíchávejte metlou. Téměř vychladlý pudink promíchejte s tvarohem.

Rebarboru nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Promíchejte s třtinovým cukrem.

Troubu předehřejte na 190⁰C. Těsto vyndejte z lednice, rozbalte a na pomoučněné pracovní ploše vyválejte na kulatý plát, silný asi 0,5 cm. Okraje můžete oříznout. Plát přeneste na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed rozetřete krém. Nechte asi 4 cm od kraje volné. Na krém rozprostřete rebarboru a volné okraje přeskládejte dovnitř – koláč tím uzavřete. Těsto potřete bílkem.

Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.