Rebarborovo – jahodový šlehačkový koláč

Jahody Kokos Léto Mandle Rebarbora
606 Rebarborovo – jahodový šlehačkový koláč

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g strouhané bílé čokolády
  • 1,5 kelímku 30% šlehačky
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 1 hrnek kokosu
  • Máslo na vymazání formy
  • 1/2 hrnku plátkových mandlí
  • 1 ks rebarbory
  • 200 g jahod

Použitá mouka

Postup

Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny a poté k nim zašlehejte i šlehačku.

V jiné nádobě smíchejte mouku, čokoládu a kypřící prášek.

Obě části spojte pomalým mícháním dohromady.

Formu (o rozměrech asi 20 x 30 cm) vymažte máslem a místo mouky vysypte strouhaným kokosem.

Do formy nalijte všechno těsto a jeho povrch posypejte zbývajícím kokosem.

Na vrch poklaďte očištěnou a nakrájenou rebarboru i nakrájené jahody a veškeré ovoce mírně zatlačte do těsta. Vše posypte mandlemi.

Pečte na 180 °C asi 40 minut nebo dokud není koláč hotový. Můžete to vyzkoušet pomocí špejle.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.