Na přípravě tortill není nic složitého. Jediné, co opravdu musíte dodržet, je teplota vody. Může se to zdát nevýznamné, ale právě teplota vody upravuje vlastnosti mouky a ta se lépe zpracuje v hladké a nelepivé těsto. Všechny ingredience smíchejte v misce třeba stěrkou a poté zpracujte ještě rukama. Hladké těsto nechte odpočívat asi 30 minut.
Těsto vyjde asi na 8 placek. Připravte si podložku, ideálně silikonovou s vyobrazením kruhů, pomůže vám to vyválet placky pravidelně a zhruba do velikosti 20 cm. Smažte placky zprudka na pánvi z obou stran necelou minutu. Buď zcela nasucho, pokud máte nepřilnavé nádobí, nebo s trochou oleje – nanášejte opravdu malou vrstvu, třeba mašlovačkou.
Hotové tortilly dávejte na talíř a pro zachování jejich vláčnosti je přikryjte vlhkou utěrkou. Plňte směsí zeleniny, sýrů, masa, dresinků podle vlastní fantazie.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.