Pšeničné tortilly

340 Pšeničné tortilly

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 150 ml horké vody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 lžíce řepkového oleje

Použitá mouka

Postup

Na přípravě tortill není nic složitého. Jediné, co opravdu musíte dodržet, je teplota vody. Může se to zdát nevýznamné, ale právě teplota vody upravuje vlastnosti mouky a ta se lépe zpracuje v hladké a nelepivé těsto. Všechny ingredience smíchejte v misce třeba stěrkou a poté zpracujte ještě rukama. Hladké těsto nechte odpočívat asi 30 minut.

Těsto vyjde asi na 8 placek. Připravte si podložku, ideálně silikonovou s vyobrazením kruhů, pomůže vám to vyválet placky pravidelně a zhruba do velikosti 20 cm. Smažte placky zprudka na pánvi z obou stran necelou minutu. Buď zcela nasucho, pokud máte nepřilnavé nádobí, nebo s trochou oleje – nanášejte opravdu malou vrstvu, třeba mašlovačkou.

Hotové tortilly dávejte na talíř a pro zachování jejich vláčnosti je přikryjte vlhkou utěrkou. Plňte směsí zeleniny, sýrů, masa, dresinků podle vlastní fantazie.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.