Pšeničné tortilly

56 Pšeničné tortilly

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 150 ml horké vody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 lžíce řepkového oleje

Postup

Na přípravě tortill není nic složitého. Jediné, co opravdu musíte dodržet, je teplota vody. Může se to zdát nevýznamné, ale právě teplota vody upravuje vlastnosti mouky a ta se lépe zpracuje v hladké a nelepivé těsto. Všechny ingredience smíchejte v misce třeba stěrkou a poté zpracujte ještě rukama. Hladké těsto nechte odpočívat asi 30 minut.

Těsto vyjde asi na 8 placek. Připravte si podložku, ideálně silikonovou s vyobrazením kruhů, pomůže vám to vyválet placky pravidelně a zhruba do velikosti 20 cm. Smažte placky zprudka na pánvi z obou stran necelou minutu. Buď zcela nasucho, pokud máte nepřilnavé nádobí, nebo s trochou oleje – nanášejte opravdu malou vrstvu, třeba mašlovačkou.

Hotové tortilly dávejte na talíř a pro zachování jejich vláčnosti je přikryjte vlhkou utěrkou. Plňte směsí zeleniny, sýrů, masa, dresinků podle vlastní fantazie.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku