Vánoční pracny

Vánoce

Ingredience

250 g hladké mouky

160 g másla

160 g moučkového cukru

85 g mletých ořechů

15 g kakaa

1 malé vejce (nebo velký žloutek)

1/2 lžičky mleté skořice

1/2 lžičky mletého hřebíčku

cukr na obalování

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Do mísy dejte mouku, cukr, mleté ořechy, kakao, skořici a hřebíček. Promíchejte, přidejte máslo nakrájené na kostky a vejce. Vyhrňte si rukávy a vypracujte pěkné soudržné těsto. Zabalte do folie a nechte přes noc odležet (v nouzi alespoň hodinu).

Troubu si předehřejte na 170 °C. Z odleželého těsta uždibujte malé dílky těsta (8 až 10 g pro klasickou formu na velkou pracnu). Každý dílek vtiskněte do formičky na pracnu a palcem rovnoměrně zatlačte dolů i směrem k okrajům. Těsto by mělo mít ve středu malou prohlubeň.

Naplněné formičky přemístěte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Velké pracny jsou hotové asi za 7 až 10 minut, malé pracničky zaberou méně. Po upečení nechte pracny mírně vychladnout. Vyklepněte z formiček a podle chuti obalte nebo zasypte cukrem (čistě moučkovým nebo směsí moučkového a vanilkového). Nic složitého!

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.