Pomerančovo-perníková buchta

Čokoláda Léto
564 Pomerančovo-perníková buchta

INGREDIENCE:

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek smetany
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 2 vejce
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • Šťáva a strouhaná kůra z 1 pomeranče
  • Špetka soli
  • Na ozdobení: 200 g čokolády, 20 g másla

Použitá mouka

POSTUP:

V jedné nádobě smíchejte všechny suché ingredience a ve druhé vyšlehejte ty tekuté.

Spojte obě části těsta a to nalijte do vymazané a vysypané formy.

Pečte na 180 °C asi 40 minut, nebo podle velikosti formy (jestli je těsto hotové, vyzkoušejte pomocí špejle).

Hotovou buchtu nechte vychladnout a polijte ji čokoládou. Tu předem rozpusťte nad vodní lázní spolu s máslem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.