Podzimní pizza s modrým sýrem, jablky a slaninou

Pizza Sýr
137 Podzimní pizza s modrým sýrem, jablky a slaninou

Ingredience

Na těsto:

100 g hladké pizza mouky

90 g vlažné vody

5 g čerstvého droždí

špetka soli

lžička olivového oleje

 

Na dokončení:

1 jablko, nakrájené na tenké plátky

⅓ šálku javorového sirupu

100 g strouhaného italského sýra

4 plátky slaniny, nakrájené na širší proužky

50 g kvalitního modrého sýra

Použitá mouka

Podzim nám do kuchyně přináší bohatství chutí a vůní, a dnes vám představujeme recept na něco zcela výjimečného – Podzimní pizzu s modrým sýrem, jablky a slaninou. Tato pizza je plná kontrastů a chutí, které se krásně snoubí na jednom talíři.

Postup

Všechny suroviny na těsto vložte do hluboké mísy a ručně nebo hnětačem zpracujte v hladké, nelepivé těsto. Nechte deset minut odpočívat, těsto pak buď hned použijte, nebo ho můžete nechat přes noc v lednici.

Nakrájená jablka dejte do malé misky, nalijte na ně javorový sirup a dejte stranou.

Začnete zahřívat troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte tenkou placku přibližně ve tvaru obdélníku a připravte na plech s pečicím papírem.

Na těsto navrstvěte polovinu strouhaného italského sýra, na něj naskládejte plátky jablka, slaninu a kousky modrého sýra.

Pečte 8–10 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a kůrka nezezlátne. Pokapejte ještě javorovým sirupem, nakrájejte a ihned podávejte.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.