Na těsto:
100 g hladké pizza mouky
90 g vlažné vody
5 g čerstvého droždí
špetka soli
lžička olivového oleje
Na dokončení:
1 jablko, nakrájené na tenké plátky
⅓ šálku javorového sirupu
100 g strouhaného italského sýra
4 plátky slaniny, nakrájené na širší proužky
50 g kvalitního modrého sýra
Podzim nám do kuchyně přináší bohatství chutí a vůní, a dnes vám představujeme recept na něco zcela výjimečného – Podzimní pizzu s modrým sýrem, jablky a slaninou. Tato pizza je plná kontrastů a chutí, které se krásně snoubí na jednom talíři.
Všechny suroviny na těsto vložte do hluboké mísy a ručně nebo hnětačem zpracujte v hladké, nelepivé těsto. Nechte deset minut odpočívat, těsto pak buď hned použijte, nebo ho můžete nechat přes noc v lednici.
Nakrájená jablka dejte do malé misky, nalijte na ně javorový sirup a dejte stranou.
Začnete zahřívat troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte tenkou placku přibližně ve tvaru obdélníku a připravte na plech s pečicím papírem.
Na těsto navrstvěte polovinu strouhaného italského sýra, na něj naskládejte plátky jablka, slaninu a kousky modrého sýra.
Pečte 8–10 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a kůrka nezezlátne. Pokapejte ještě javorovým sirupem, nakrájejte a ihned podávejte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.