Podzimní mrkvový dort s ořechy

Dort Mrkev Ořechy
183 Podzimní mrkvový dort s ořechy

Ingredience

Na korpus:

175 g hladké dortové mouky

175 g cukru krupice

115 g ořechové mouky (vlašské ořechy nebo lískové oříšky)

3 vejce

150 g oleje

250 g najemno nastrouhané mrkve

2 lžíce bílého jogurtu

1/2 sáčku vanilkového cukru

1 lžička mleté skořice

1 sáček prášku do pečiva

 

Na krém a zdobení:

500 g tvarohu nebo mascarpone

70 g změklého másla

70 g moučkového cukru

1 kelímek smetany ke šlehání

celá jádra vlašských ořechů na zdobení

Použitá mouka

Pokud hledáte originální a zdravější variantu dortu, neváhejte a vyzkoušejte tento recept na mrkvový dort s ořechy. Užijte si skvělé spojení chutí ve vynikajícím dezertu, jehož příprava je navíc velmi snadná.

Postup

Rozehřejte troubu na 150 °C. Nejprve upečte základ. Všechny suché suroviny smíchejte v misce. V robotu mezitím ušlehejte vejce, olej, jogurt, cukr a mrkev. Do této směsi postupně vmíchejte suchou směs.

Pečte v připravené formě vyložené pečicím papírem 75 minut. Nechte zcela vychladnout na mřížce. Poté rozkrojte na 3 stejné pláty těsta. Vyšlehejte krém, dort promažte a nakonec ozdobte celými jádry ořechů.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.