Ingredience
- 300 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
- 20 g krupicové cukru
- 30 g rozpuštěného a vychlazeného másla
- 15 g kvasnic
- 150 ml vlažného mléka
- 1 žloutek
- špetka soli
- Nutella
Droždí si nechte v troše mléka, ve kterém jste si rozpustili cukr nakynout.
Mouku, rozpuštěné máslo, zbylé mléko, žloutek a špetku soli smíchejte v misce, přidejte vykynutý kvásek a vypracujte hladké těsto. Necháme na teplém místě minimálně hodinu vykynout.
Následně si těsto rozdělte na 4 části a rozválejte na tenký plát. Z plátu vyřežte kruhy pomocí talíře nebo dortové formy a potřete nutellou. Na potřený plát položte druhý plát a opět potřete nutellou. Pokračujte takto i se třetím plátem a poslední nechte bez nutelly. Přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed vložte skleničku a podle jejího okraje nařežte těsto na 16 dílů. Střed musí zůstat nerozřezaný.
Do každé ruky vždy vezměte jeden cíp a zatočte je tak, aby byly vzájemně zatočené protichůdně. Takto opakujte se všemi cípy, dokud nezískáte 8 cípou hvězdu, jejíž každý cíp se skládá z dvojice opačně zamotaných cípů.
Vytvořenou hvězdu potřete bílkem a pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C pěkně do zlatova (cca 15-20 minut). Dobrou chuť!
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.