Pletený koláč s nutellou

833 Pletený koláč s nutellou

Ingredience

  • 300 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 20 g krupicové cukru
  • 30 g rozpuštěného a vychlazeného másla
  • 15 g kvasnic
  • 150 ml vlažného mléka
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • Nutella

Použitá mouka

Droždí si nechte v troše mléka, ve kterém jste si rozpustili cukr nakynout.

Mouku, rozpuštěné máslo, zbylé mléko, žloutek a špetku soli smíchejte v misce, přidejte vykynutý kvásek a vypracujte hladké těsto. Necháme na teplém místě minimálně hodinu vykynout.

Následně si těsto rozdělte na 4 části a rozválejte na tenký plát. Z plátu vyřežte kruhy pomocí talíře nebo dortové formy a potřete nutellou. Na potřený plát položte druhý plát a opět potřete nutellou. Pokračujte takto i se třetím plátem a poslední nechte bez nutelly. Přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed vložte skleničku a podle jejího okraje nařežte těsto na 16 dílů. Střed musí zůstat nerozřezaný.

Do každé ruky vždy vezměte jeden cíp a zatočte je tak, aby byly vzájemně zatočené protichůdně. Takto opakujte se všemi cípy, dokud nezískáte 8 cípou hvězdu, jejíž každý cíp se skládá z dvojice opačně zamotaných cípů.

Vytvořenou hvězdu potřete bílkem a pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C pěkně do zlatova (cca 15-20 minut). Dobrou chuť!

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.