Pletená palačinka

Ricotta Sýr

Ingredience na tchang-čung

30 g hladké mouky

200 ml mléka

 

Ingredience na těsto

650 g hladké mouky

200 ml mléka

8 g sušeného droždí

40 g cukru

2 vejce

40 g měkkého másla

15 g soli

 

Ingredience na náplň

300 g měkkého sýra, ricotty nebo jogurtu

čerstvé bylinky

30 ml mléka

Použitá mouka

Postup

Připravte nejprve tchang-čung: smíchejte si ingredience v hrnci a nechte zhoustnout na pudinkovou konzistenci. Dejte stranou a nechte v chladu vystydnout.

V míse robotu smíchejte mouku s droždím a cukrem, zalijte teplým mlékem a nechte vzejít. Přidejte tangzhong a zbylé ingredience kromě másla a nechte zapracovat hladké těsto. Nakonec přidejte máslo a nechte vykynout na dvojnásobek velikosti.

Těsto rozdělte na 10 až 12 kousků. Každý vyválejte na kolečko o průměru asi 20 cm, přehněte napůl, pokrájejte a zapleťte copánek. Poté přetočte, naplňte směsí sýra a uzavřete.

Potřete mlékem a na plechu pečte při 180 °C dozlatova. Po vytažení potírejte rozpuštěným máslem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velikonoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.