Na těsto:
Na náplň:
Z uvedených surovin připravte základní těsto na domácí pizzu podle tohoto receptu ZDE.
Na 8 porcí pizza šneků / 1 plech využijete jeden bochánek připraveného těsta. Ten si na vále nejprve trochu zpracujte rukou a poté vyválejte přibližně do obdélníkového tvaru
Spodní polovinu (tu, kterou máte blíže u sebe) potřete rajčatovým sugem – pokud je nemáte, svařte lehce passatu s nadrobno pokrájenou cibulí a oreganem, můžete ji i rozmixovat. Na sugo nasypte bylinky nebo koření na pizzu. Teď rozmístěte uzeninu a sýr, nakonec směrem od sebe zarolujte. Můžete těsto i trochu „utáhnout“, aby udrželo veškerou náplň.
Připravte si plech s pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 °C. Naplněnou roládu krájejte na 2 cm široká kolečka, překlopte je a trochu přitiskněte k pečicímu papíru. Každý pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypte posypkou. Pečte do zezlátnutí zhruba 15 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.