Pizza šneci z domácího těsta

91 Pizza šneci z domácího těsta

Ingredience

Na těsto:

  • 250 ml vlažné vody
  • 15 g čerstvého droždí
  • 5 g cukru
  • 15 g soli
  • 20 g olivového oleje
  • 500 g hladké mouky
  • krupice nebo hrubá mouka na podsypání

Na náplň:

  • 6 lžic rajčatového suga (passata, cibule, oregano, sůl)
  • 2 lžičky sušeného oregana, bazalky nebo koření na pizzu
  • 4 plátky uzeniny (vhodná je kuřecí nebo krůtí prsní šunka, ale i kladenská pečeně nebo podobné uzeniny, které najdete v lednici)
  • kus sýra k nastrouhání typu čedar nebo gouda (může být ale i mozzarella nebo plátkový sýr)
  • 1 vejce na pomašlování
  • oblíbená semínka – mák, sezam, hrubozrnná sůl nebo kmín

Postup

Z uvedených surovin připravte základní těsto na domácí pizzu podle tohoto receptu ZDE.

Na 8 porcí pizza šneků / 1 plech využijete jeden bochánek připraveného těsta. Ten si na vále nejprve trochu zpracujte rukou a poté vyválejte přibližně do obdélníkového tvaru

Spodní polovinu (tu, kterou máte blíže u sebe) potřete rajčatovým sugem – pokud je nemáte, svařte lehce passatu s nadrobno pokrájenou cibulí a oreganem, můžete ji i rozmixovat. Na sugo nasypte bylinky nebo koření na pizzu. Teď rozmístěte uzeninu a sýr, nakonec směrem od sebe zarolujte. Můžete těsto i trochu „utáhnout“, aby udrželo veškerou náplň.

Připravte si plech s pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 °C. Naplněnou roládu krájejte na 2 cm široká kolečka, překlopte je a trochu přitiskněte k pečicímu papíru. Každý pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypte posypkou. Pečte do zezlátnutí zhruba 15 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku