na roládu:
80 g hladké mouky dortové
95 g moučkového vanilkového cukru
4 vejce
K dokončení:
200 g smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany de luxe
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce moučkového cukru
4 lžíce malinové marmelády
125 g čerstvých malin
K podávání:
moučkový cukr
domácí ušlehaná šlehačka
čerstvé bylinky, drcené pistácie, čerstvé maliny
Zapněte troubu na předohřev, nastavte ji na 180 °C a začněte s přípravou nadýchaného piškotového těsta. Oddělte bílky od žloutků, z bílků ušlehejte v odmaštěné míse nebo robotu tuhý sníh. Do něj opatrně vmíchejte moučkový cukr po lžících a jednotlivě žloutky. Nakonec ručně stěrkou zapracujte mouku.
Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou na něj souvisle naneste těsto, snažte se dodržet pravidelný obdélníkový tvar. Pečte 10 minut.
Ještě teplé těsto přeneste na navlhčenou čistou utěrku a zaviňte prázdnou roládu. Takto nechte těsto zcela zchladnout. Smetanu vyšlehejte se zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a cukrem do hladkého krému.
Vychladlou roládu opatrně rozviňte a začněte plnit. Nejprve ji potřete malinovou marmeládou, poté naneste krém a vyskládejte střídavě malinami. Nyní opět opatrně zaviňte a dejte ji alespoň na hodinu zatuhnout do lednice nebo chladné spíže. Podávejte pocukrovanou, posypanou drcenými pistáciemi s čerstvými bylinkami a malinou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.