Piškotová roláda s malinami

Léto Maliny
66 Piškotová roláda s malinami

Ingredience

na roládu:

80 g hladké mouky dortové

95 g moučkového vanilkového cukru

4 vejce

K dokončení:

200 g smetany ke šlehání

200 g zakysané smetany de luxe

1 lžička vanilkového extraktu

2 lžíce moučkového cukru

4 lžíce malinové marmelády

125 g čerstvých malin

K podávání:

moučkový cukr

domácí ušlehaná šlehačka

čerstvé bylinky, drcené pistácie, čerstvé maliny

Postup

Zapněte troubu na předohřev, nastavte ji na 180 °C a začněte s přípravou nadýchaného piškotového těsta. Oddělte bílky od žloutků, z bílků ušlehejte v odmaštěné míse nebo robotu tuhý sníh. Do něj opatrně vmíchejte moučkový cukr po lžících a jednotlivě žloutky. Nakonec ručně stěrkou zapracujte mouku.

Plech vyložte pečicím papírem a stěrkou na něj souvisle naneste těsto, snažte se dodržet pravidelný obdélníkový tvar. Pečte 10 minut.

Ještě teplé těsto přeneste na navlhčenou čistou utěrku a zaviňte prázdnou roládu. Takto nechte těsto zcela zchladnout. Smetanu vyšlehejte se zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a cukrem do hladkého krému.

Vychladlou roládu opatrně rozviňte a začněte plnit. Nejprve ji potřete malinovou marmeládou, poté naneste krém a vyskládejte střídavě malinami. Nyní opět opatrně zaviňte a dejte ji alespoň na hodinu zatuhnout do lednice nebo chladné spíže. Podávejte pocukrovanou, posypanou drcenými pistáciemi s čerstvými bylinkami a malinou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku