Z mouky, vanilkového cukru, vajec, moučkového cukru, medu, sody, másla, kakaa, perníkového koření a skořice vypracujte hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.
Na pomoučněné ploše vyválejte těsto na asi 5 mm silnou placku a přeneste ji na pečicím papírem vyložený plech.
Posypte povrch těsta ovocem , ale asi 3 cm od okraje nechte těsto vždy volné.
Ovoce podle potřeby posypte krupicovým cukrem, aby nebylo kyselé a po obvodu přes něj zahněte volné okraje těsta.
Ze zbylého těsta můžete vykrájet vánoční tvary a ozdobit jimi celý povrch koláče.
Pečte na 180 °C asi 20 -30 minut, nebo dokud není těsto hotové.
TIP: Jedná se o těsto, ze kterého lze péct i klasické vánoční perníčky. Má dvojí využití.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.