Perníkový koláč s rybízem

Léto Vánoce
620 Perníkový koláč s rybízem

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 140 g moučkového cukru
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 lžičky skořice
  • 400 g červeného rybízu (můžete kombinovat s dalším ovocem)
  • Cukr krupice na doslazení ovoce

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Z mouky, vanilkového cukru, vajec, moučkového cukru, medu, sody, másla, kakaa, perníkového koření a skořice vypracujte hladké těsto.

Těsto zabalte do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.

Na pomoučněné ploše vyválejte těsto na asi 5 mm silnou placku a přeneste ji na pečicím papírem vyložený plech.

Posypte povrch těsta ovocem , ale asi 3 cm od okraje nechte těsto vždy volné.

Ovoce podle potřeby posypte krupicovým cukrem, aby nebylo kyselé a po obvodu přes něj zahněte volné okraje těsta.

Ze zbylého těsta můžete vykrájet vánoční tvary a ozdobit jimi celý povrch koláče.

Pečte na 180 °C asi 20 -30 minut, nebo dokud není těsto hotové.

 

TIP: Jedná se o těsto, ze kterého lze péct i klasické vánoční perníčky. Má dvojí využití.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.