Dle základního receptu na listové těsto: Listové těsto | Babiččina volba
80 g medu
35 g hnědého cukru
1 lžička měkkého másla
30 ml mléka
40 g kukuřičného škrobu
100 g pekanových ořechů
hladká mouka na podsypání
1 vejce
med na pokapání
Med smíchejte s cukrem, máslem a přiveďte k varu. Vhodnější je na tento recept pastový med. Pokud máte tekutý, svářejte ho o něco déle, aby se odpařil dostatek tekutin. Zabráníte tak tomu, aby vám náplň vytékala během pečení.
Mléko smíchejte v malé mističce se škrobem a vlijte do vroucí směsi, krátce provařte, stále míchejte a přidejte nadrobno nasekané ořechy. Odstavte stranou a nechte vychladnout. Občas promíchejte, aby nevznikl škraloup. Dodržujte dávkování, aby nebyla směs příliš tuhá anebo naopak nevytekla z kapsy během zahřívání v troubě.
Na pomoučeném vále rozválejte těsto. Ideálně když se vám povede pravidelný obdélník 30 × 60 cm, který rozkrájíte na 15 × 12 cm.
Rozdělte náplň na střed a po každé straně nařízněte těsto šikmo po šesti proužcích. Ty pak střídavě přehněte přes těsto, vytvořte takovou zavinovačku a přitiskněte, aby náplň nevytekla. Stejně tak přitiskněte vršek a spodek pletence. Ujistěte se, že nikde příliš nekouká náplň.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.