Pekanové pletence s medem

med Ořechy

Těsto

Dle základního receptu na listové těsto: Listové těsto | Babiččina volba

 

Náplň

80 g medu

35 g hnědého cukru

1 lžička měkkého másla

30 ml mléka

40 g kukuřičného škrobu

100 g pekanových ořechů

hladká mouka na podsypání

1 vejce

med na pokapání

Použitá mouka

Postup

Med smíchejte s cukrem, máslem a přiveďte k varu. Vhodnější je na tento recept pastový med. Pokud máte tekutý, svářejte ho o něco déle, aby se odpařil dostatek tekutin. Zabráníte tak tomu, aby vám náplň vytékala během pečení.

Mléko smíchejte v malé mističce se škrobem a vlijte do vroucí směsi, krátce provařte, stále míchejte a přidejte nadrobno nasekané ořechy. Odstavte stranou a nechte vychladnout. Občas promíchejte, aby nevznikl škraloup. Dodržujte dávkování, aby nebyla směs příliš tuhá anebo naopak nevytekla z kapsy během zahřívání v troubě.

Na pomoučeném vále rozválejte těsto. Ideálně když se vám povede pravidelný obdélník 30 × 60 cm, který rozkrájíte na 15 × 12 cm.

Rozdělte náplň na střed a po každé straně nařízněte těsto šikmo po šesti proužcích. Ty pak střídavě přehněte přes těsto, vytvořte takovou zavinovačku a přitiskněte, aby náplň nevytekla. Stejně tak přitiskněte vršek a spodek pletence. Ujistěte se, že nikde příliš nekouká náplň.

Naše aktivity Naše aktivity
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.