Pařížské rohlíčky

Kakao Ořechy Vánoce
120 Pařížské rohlíčky

Ingredience

1 vejce

1 PL hladké mouky na křehké pečivo

100 g mletých vlašských ořechů

100 g moučkového cukru

 

Krém

1 vejce

80 g měkkého másla

1 PL kakaa holandského typu

40 g moučkového cukru

čokoládová poleva

Použitá mouka

Pařížské rohlíčky jsou tradiční vánoční cukroví, které by nemělo chybět na žádném svátečním stole. Vyzkoušejte náš recept a můžete si být jisti, že připravíte ty nejlepší pařížské rohlíčky s lahodnou chutí a krásným vzhledem.

Postup

V míse vyšlehejte vejce s cukrem a postupně i zbylými surovinami. Jemné těsto dejte do zdobicího sáčku a na plech s pečicím papírem tvarujte drobnější rohlíčky. Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 20 minut. Těsto se spíše suší než peče, podobně jako pusinky nebo pavlovy.

Po upečení nechte vychladnout na plechu a potom opatrně přesuňte na mřížku. Připravte si krém. Připravte vodní lázeň. Do horkovzdorné nádoby dejte vejce, krupicový cukr a kakao. Postupně vyšlehejte krém. Po vychladnutí zašlehejte ještě měkké máslo. Hladký krém nechte zcela vychladnout v lednici. Poté dejte do zdobicího sáčku a zdobte bohatě každý rohlíček. Opět přesuňte do lednice a nechte zatuhnout a spojit.

Podle návodu rozpusťte čokoládovou polevu a každý rohlíček ozdobte. Pracujte rychle. Vychladlé a ztuhlé uchovávejte v lednici, nejlépe vedle sebe. Toto cukroví není vhodné uchovávat na sobě ani v pokojové teplotě.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.