1 vejce
1 PL hladké mouky na křehké pečivo
100 g mletých vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
1 vejce
80 g měkkého másla
1 PL kakaa holandského typu
40 g moučkového cukru
čokoládová poleva
Pařížské rohlíčky jsou tradiční vánoční cukroví, které by nemělo chybět na žádném svátečním stole. Vyzkoušejte náš recept a můžete si být jisti, že připravíte ty nejlepší pařížské rohlíčky s lahodnou chutí a krásným vzhledem.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem a postupně i zbylými surovinami. Jemné těsto dejte do zdobicího sáčku a na plech s pečicím papírem tvarujte drobnější rohlíčky. Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 20 minut. Těsto se spíše suší než peče, podobně jako pusinky nebo pavlovy.
Po upečení nechte vychladnout na plechu a potom opatrně přesuňte na mřížku. Připravte si krém. Připravte vodní lázeň. Do horkovzdorné nádoby dejte vejce, krupicový cukr a kakao. Postupně vyšlehejte krém. Po vychladnutí zašlehejte ještě měkké máslo. Hladký krém nechte zcela vychladnout v lednici. Poté dejte do zdobicího sáčku a zdobte bohatě každý rohlíček. Opět přesuňte do lednice a nechte zatuhnout a spojit.
Podle návodu rozpusťte čokoládovou polevu a každý rohlíček ozdobte. Pracujte rychle. Vychladlé a ztuhlé uchovávejte v lednici, nejlépe vedle sebe. Toto cukroví není vhodné uchovávat na sobě ani v pokojové teplotě.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.