Příprava těsta je velmi snadná. Prosátou mouku prošlehejte v hluboké míse s mlékem, kefírem a tekutým máslem. Poté přidejte vejce, ale vždy jej zašlehejte až nakonec. Těsto tak bude bez hrudek. Důležité je nechat hotové těsto 15–20 minut dýchat. Tento krok určitě nepřeskakujte, zaručí vám dokonalé lívance.
Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete přidat ještě trochu oleje pro první várku. Každý lívaneček je asi z jedné vrchovaté polévkové lžíce těsta. Pánev dostatečně rozpalte a začněte smažit. Po nalití první várky těsta stáhněte ploténku asi na polovinu výkonu. Otáčejte vždy, když se na lívanci utvoří bubliny a okraje zezlátnou. Smažte dozlatova z obou stran.
Tvořte různé tvary – menší kulaté lívanečky, podlouhlé a zkuste tvořit malou lívancovou zoo jako my.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.