21 g čerstvého droždí
50 ml mléka
500 g hladké mouky
3 PL kvalitního olivového oleje
1 ČL třtinového cukru
10 g soli
380 ml vody
olivy podle chuti
Do mísy robotu odvažte mouku. Na tyto bagetky lze použít hladkou mouku, mouku na kynutá těsta anebo hladkou špaldovou mouku. V mouce udělejte důlek pro kvásek. Do něj nadrobte čerstvé droždí, přidejte mléko a cukr. Zaprašte moukou a nechte deset minut vzejít.
Nyní přidejte i ostatní suroviny až na olivy a nechte hnětačem zapracovávat cca 10 minut. Dvakrát po 30 minutách těsto přeložte.
Po vykynutí těsta zapracujte olivy, rozdělte na tři části a vytvarujte bagety. Pečte nejlépe na mřížce na bagety zhruba 20 minut při 220 °C.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.