Olivové bagetky

bageta olivy Pečivo

Ingredience

21 g čerstvého droždí

50 ml mléka

500 g hladké mouky

3 PL kvalitního olivového oleje

1 ČL třtinového cukru

10 g soli

380 ml vody

olivy podle chuti

Použitá mouka

Postup

Do mísy robotu odvažte mouku. Na tyto bagetky lze použít hladkou mouku, mouku na kynutá těsta anebo hladkou špaldovou mouku. V mouce udělejte důlek pro kvásek. Do něj nadrobte čerstvé droždí, přidejte mléko a cukr. Zaprašte moukou a nechte deset minut vzejít.

Nyní přidejte i ostatní suroviny až na olivy a nechte hnětačem zapracovávat cca 10 minut. Dvakrát po 30 minutách těsto přeložte.

Po vykynutí těsta zapracujte olivy, rozdělte na tři části a vytvarujte bagety. Pečte nejlépe na mřížce na bagety zhruba 20 minut při 220 °C.

Naše aktivity Naše aktivity
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.