Nivové křehké krekry

Sýr
108 Nivové křehké krekry

Ingredience

200 g hladké mouky na křehké pečivo

200 g bločku nivy

200 g studeného másla

 

+ vejce k pomašlování

+ lněné semínko, sezam nebo kmín

+ hrubozrnná sůl

Použitá mouka

Slaného zobání není nikdy dost. Krekry jen ze tří surovin potěší každého pekaře! Když potřebujete rychlé a chutné občerstvení pro návštěvu doslova za pět minut dvanáct, je tenhle recept ideální.

Postup

Do mísy nastrouhejte studené máslo a nivu. Přidejte mouku a nejlépe rukama zapracujte do těsta. Takto připravené těsto vyválejte na asi 3–5 cm vysoký plát.

Krekry krájejte rádýlkem a s rozestupy skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každý krekr/tyčinku pomašlujte vejcem a posypte oblíbenými semínky nebo kořením.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut do zezlátnutí. Nechte zchladnout na mřížce.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.