Do mléka rozdrolte droždí, přidejte cukr a mouku. Nemíchejte a nechte vše odstát asi 10 minut.
Přidejte všechny zbylé ingredience a vypracujte pružné těsto. To ihned po vypracování vyválejte na tenkou placku a přeneste na pečicím papírem vyložený plech.
Smíchejte tvaroh s vejcem a vanilkovým cukrem, švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny.
Připravte si drobenku – do mísy vložte všechny ingredience a konečky prstů je spojte v drobenku.
Těsto potřete tvarohovou směsí, poklaďte švestkami a rovnoměrně zasypte drobenkou.
Pečte na 180 °C dozlatova, asi 40 min.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.