Nadýchaný krupicový koláč s ostružinami

Léto Ostružiny
177 Nadýchaný krupicový koláč s ostružinami

Ingredience:

250g jemné dětské krupice

100g hladké mouky

100 g krupicového cukru

80g vlažného tekutého másla

3,5dl plnotučného mléka

3 vejce

1 kypřící prášek do pečiva

 

Na dokončení:

125g čerstvých ostružin

(nebo jiného kyselejšího ovoce)

 

Příprava: 25 minut

Pečení: 30 minut

Postup:

Nejprve v míse zalijte krupici plnotučným mlékem a nechte ji bobtnat a nasávat tekutinu asi 20 minut. V čisté odmaštěné míse vyšlehejte zvlášť bílky do tuha.

Žloutky začněte šlehat s cukrem ve třetí a největší míse, pomalu do žloutkové nadýchané pěny přidávejte krupici s mlékem, také kefír, vlažné máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Až nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.

Do vymazané formy (my jsme použily 25 cm) nasypte trochu krupice a prosypte celou formu. Nalijte těsto a navrch vyskládejte ostružiny. Pečte na 160°stupňů 30 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku