250g jemné dětské krupice
100g hladké mouky
100 g krupicového cukru
80g vlažného tekutého másla
3,5dl plnotučného mléka
3 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
125g čerstvých ostružin
(nebo jiného kyselejšího ovoce)
Příprava: 25 minut
Pečení: 30 minut
Nejprve v míse zalijte krupici plnotučným mlékem a nechte ji bobtnat a nasávat tekutinu asi 20 minut. V čisté odmaštěné míse vyšlehejte zvlášť bílky do tuha.
Žloutky začněte šlehat s cukrem ve třetí a největší míse, pomalu do žloutkové nadýchané pěny přidávejte krupici s mlékem, také kefír, vlažné máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Až nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků.
Do vymazané formy (my jsme použily 25 cm) nasypte trochu krupice a prosypte celou formu. Nalijte těsto a navrch vyskládejte ostružiny. Pečte na 160°stupňů 30 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.