Na krém:
Troubu rozehřejte na 170 °C. V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, ořechy a sůl.
Do jiné mísy dejte vejce a oba cukry. Obojí společně vyšlehejte do světlé pěny. Poté přidejte postupně připravenou suchou směs, strouhanou mrkev a olej.
Formu na dort (18 cm) zespod vyložte pečicím papírem. Vylijte ji připravenou směsí a dejte péct do rozehřáté trouby (30 až 40 minut). Propečenost dortu zkontrolujte vpichem špejle.
Tvaroh utřete s vyšlehanou šlehačkou, moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou a likérem.
Vychladlý korpus nakrájejte na pláty (2 vyšší nebo 3 nízké). Potřete krémem a sestavte. Horní plochu potřete krémem. Můžete nechat jen tak nebo ještě posypat nasekanými vlašskými ořechy.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.