Mrkvový dort

Léto Mrkev

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 250 g strouhané mrkve
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 100 g vlašských ořechů
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2 lžičky skořice
  • pomerančová kůra
  • špetka soli

Na krém:

  • 500 g tvarohu
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce pomerančového likéru (Cointreau, Grand Marnier)
  • pomerančová kůra

Použitá mouka

Postup

Troubu rozehřejte na 170 °C. V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, ořechy a sůl.

Do jiné mísy dejte vejce a oba cukry. Obojí společně vyšlehejte do světlé pěny. Poté přidejte postupně připravenou suchou směs, strouhanou mrkev a olej.

Formu na dort (18 cm) zespod vyložte pečicím papírem. Vylijte ji připravenou směsí a dejte péct do rozehřáté trouby (30 až 40 minut). Propečenost dortu zkontrolujte vpichem špejle.

Tvaroh utřete s vyšlehanou šlehačkou, moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou a likérem.

Vychladlý korpus nakrájejte na pláty (2 vyšší nebo 3 nízké). Potřete krémem a sestavte. Horní plochu potřete krémem. Můžete nechat jen tak nebo ještě posypat nasekanými vlašskými ořechy.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.