na 6 muffinů:
V robotu nebo šlehačem připravte nejprve pěnu z vajíčka a cukru. Takto malá porce může být k vyšlehání v robotu složitá, proto si případně pomozte ručním šlehačem nebo pracujte s dvojitou dávkou. Dejte si záležet, aby pěna zesvětlela a zdvojnásobila svůj objem.
Zapněte si troubu na 170 °C. Do mísy zatím vsypte všechny suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, ořechy, koření, přidat můžete i kakao – vznikne vám tmavé těsto. Do pěny z vajec opatrně přidávejte nejprve olej (lze nahradit také rozpuštěným vlahým máslem). Až se tuk zapracuje, vmíchejte postupně všechny zbývající ingredience. V této fázi si můžete pomoci třeba jen stěrkou a zapracovat celé těsto ručně.
Hladké těsto dávkujte do formiček na muffiny lžící nebo naběračkou na rýži či zmrzlinu. Ideálně by mělo těsto ve formičkách dosahovat výšky 2/3 papírku, aby během pečení „neuteklo“. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Navrch nasypte trochu drcených pistácií.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.