Hrníčková mrkvová bábovka

Bábovka Mrkev
97 Hrníčková mrkvová bábovka

Ingredience

3 vejce

1 hrnek cukru

2 hrnky polohrubé mouky

1/2 hrnku oleje

1/2 hrnku mléka

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

4 hrnky nastrouhané mrkve

Použitá mouka

Postup

Oddělte žloutky a bílky. V čisté nádobě vyšlehejte bílky dotuha a dejte stranou. Mezitím žloutky ušlehejte s cukrem, postupně přidávejte olej, mouku, mléko, vanilkový cukr a prášek do pečiva.

Nakonec zapracujte nastrouhanou mrkev a pak také stěrkou vetřete vyšlehané bílky. Stáhněte do vymazané formy a pečte 50 minut na 160–170 °C. Poté špejlí kontrolujte propečenost.

Nechte bábovku zcela vychladnout a poté ji vyklopte.

 

 

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.