3 vejce
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 hrnky nastrouhané mrkve
Oddělte žloutky a bílky. V čisté nádobě vyšlehejte bílky dotuha a dejte stranou. Mezitím žloutky ušlehejte s cukrem, postupně přidávejte olej, mouku, mléko, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
Nakonec zapracujte nastrouhanou mrkev a pak také stěrkou vetřete vyšlehané bílky. Stáhněte do vymazané formy a pečte 50 minut na 160–170 °C. Poté špejlí kontrolujte propečenost.
Nechte bábovku zcela vychladnout a poté ji vyklopte.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.