Mřížkový jablečný koláč

Jablka Léto Skořice
134 Mřížkový jablečný koláč

Ingredience

2 žloutky

200 g pšeničné celozrnné mouky

250 g pšeničné hladké mouky (v tomto těstě můžete použít např. i  450 g hladké špaldové mouky, univerzální, hladké pšeničné či hladké bio mouky, nebo kombinaci hladké špaldové a celozrnné špaldové mouky)

100 g krupicového cukru

200 g změklého másla

1 ČL kypřicího prášku

špetka soli

Na náplň:

4 jablka, oloupaná a nahrubo nastrouhaná

1 citron, vymačkaná šťáva z něj

50 g krupicového cukru

1 PL skořice

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Začněte přípravou těsta. Na vál nebo do robotu nastrouhejte máslo, přidejte mouku a žloutky s cukrem a kypřicí prášek. Promíchejte všechny suroviny a zapracujte do hladkého těsta. Uložte je na půl hodiny do lednice pod fólií.

Jablka očistěte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte. V misce promíchejte s cukrem a skořicí.

Před válením těsta dejte rozehřát troubu na 180 °C. Těsto rozdělte na poloviny, první část vyválejte a vyložte jím obdélníkovou koláčovou formu, přesahující okraje odřízněte. Na těsto naneste jablečnou směs. Zbytkem těsta koláč zaklopte. Záleží na vás, jestli utvoříte proužky, nebo celou pokličku a třeba vykrajovátky doplníte o lístečky.

Potřete rozšlehaným vejcem s cukrem. Pečte asi 40 minut.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.