Ingredience
- 200 g cukru krupice
- 2 celá vejce (velikost M)
- 200 g hladké mouky Babiččina volba dortová
- 100 ml oleje
- 200 g bílého jogurtu
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- kakao na tmavou část bábovky
Oblíbený recept na babiččinu mramorovou bábovku, která chutná jako žádná jiná. S pomocí tohoto návodu i vy snadno připravíte dokonalou kombinaci jemného vanilkového a kakaového těsta.
V míse vyšlehejte vajíčka s oběma cukry. Přidejte olej, bílý jogurt, zamíchejte. Přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a vymíchejte těsto.
Vymažte formu máslem a vysypte hrubou moukou. Do formy nalijte část těsta. Do zbylého těsta přimíchejte kakao a následně vlijte do formy.
Pečte v předehřáté troubě cca 40 minut při 180°C – pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak, proto propečenost kontrolujte špejlí.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.