Mramorová bábovka

1078 Mramorová bábovka

Ingredience

  • 200 g cukru krupice
  • 2 celá vejce (velikost M)
  • 200 g hladké mouky Babiččina volba dortová
  • 100 ml oleje
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • kakao na tmavou část bábovky

Použitá mouka

Oblíbený recept na babiččinu mramorovou bábovku, která chutná jako žádná jiná. S pomocí tohoto návodu i vy snadno připravíte dokonalou kombinaci jemného vanilkového a kakaového těsta.

Postup

V míse vyšlehejte vajíčka s oběma cukry. Přidejte olej, bílý jogurt, zamíchejte.  Přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva a vymíchejte těsto.

Vymažte formu máslem a vysypte hrubou moukou. Do formy nalijte část těsta. Do zbylého těsta přimíchejte kakao a následně vlijte do formy.

Pečte v předehřáté troubě cca 40 minut při 180°C – pamatujte, že každá trouba peče trochu jinak, proto propečenost kontrolujte špejlí.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.