Moravský frgál

Povidla Tvaroh

Ingredience

2 žloutky

500 g mouky na kynutá těsta

250 ml vlažného mléka

40 g droždí (celá 1 kostka)

80 g moučkového cukru

špetka soli

125 g rozpuštěného vlahého másla

 

Povidlová náplň:

350 g povidel, 30 ml rumu, 50 g moučkového cukru, 10 g strouhanky

Tvarohová náplň:

350 g tvarohu, 1 žloutek, 50 g moučkového cukru, 15 g vanilkového cukru, hrst rozinek

Drobenka:

hrubá mouka, krupicový cukr a máslo v poměru 2 díly mouky, 1 díl másla a 1 díl cukru

Použitá mouka

Postup

Všechny suroviny vyndejte z lednice hodinu předem. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a utvořte důlek. Nadrobte droždí a zalijte mlékem. Nechte vzejít kvásek. Poté přidejte žloutky a máslo a nechte v robotu zpracovat hladké a pružné těsto. Nechte přikryté vykynout.

Rozdělte těsto na bochánky o hmotnosti 240 g a každý vyválejte na pečicím papíře válečkem do průměru 30 cm. Na koláč dejte 400 g náplně podle svého výběru a posypte drobenkou. Okraje pomašlujte vejcem a nechte na plechu ještě deset minut kynout.

Pečte při 200 °C zhruba 30 minut do zezlátnutí okrajů.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.