Na formu o průměru 19 cm:
Na krém:
Na polevu:
k ozdobení drobné ovoce, šlehačka, bylinky
Dále budete potřebovat dortovou formu o průměru 19 cm a pečicí papír.
Vejce na těsto si vyndejte dvě hodiny před přípravou těsta.
Dortovou formu pečlivě vyložte pečicím papírem. Troubu začněte zahřívat na 150–160 °C.
Začněte přípravou těsta. Vložte vejce s cukrem do mísy a nechte vyšlehat v hladkou světlou pěnu, objem hmoty se tak dvakrát zvětší. Stranou si v misce smíchejte mouku a kakao. Do vaječné pěny pramínkem nalévejte olej za stálého šlehání na nízké otáčky. Když se olej zcela vstřebá, začněte stejným způsobem po lžících zapracovávat směs mouky a kakaa. Nezvyšujte otáčky, můžete zapracovat i opatrně stěrkou, aby pěna nespadla. Hladké těsto přeneste stěrkou do papírem vyložené formy. Dort nechte péct asi 25 minut. Špejlí zkontrolujte, zda je korpus upečený, opatrně ho vyjměte a nechte chladit.
Krém připravte vyšleháním všech surovin do hladka. Máslo nemějte ohřáté, ideální je rozpuštěné, ale zcela vychladlé. Krém rovnoměrně naneste na dort a nechte hodinu chladit v lednici.
Nakonec připravte čokoládovou polevu. Rozehřejte smetanu a do horké odstavené smetany vložte na kousky nalámanou čokoládu. Stěrkou zlehka míchejte, než se zcela rozpustí. Nechte mírně zchladnout, pak opatrně rozetřete na vršek dortu. Dort nechte několik hodin ztuhnout.
Servírujte se šlehačkou, drobným ovocem nebo lístkem máty.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.