Metrový dort

Dort
154 Metrový dort

Ingredience na 2 korpusy (světlý a tmavý)

5 vajíček

230 g cukru

250 g polohrubé mouky Babiččina volba

10 PL slunečnicového oleje

8 PL vlažné vody

2 ČL prášku do pečiva

2 PL holandského kakaa (na tmavý korpus)

 

Ingredience na krém:

1 sáček vanilkového pudinku

½ l mléka

100 g cukru

200 g měkkého másla

 

Na dokončení:

čokoládová poleva

Použitá mouka

Tradiční recept na sváteční metrový dort. Pusťte se do pečení a objevte kouzlo dvoubarevných metrových řezů s vláčným korpusem a výborným krémem.

 

Postup

Začněte přípravou korpusů. Rozehřejte troubu na 170 °C. V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté zašlehávejte postupně olej, vlažnou vodu a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Odlijte polovinu do první formy. Do zbylého těsta přidejte kakao, a pokud bude třeba, nařeďte těsto lžící mléka. Pečte nejlépe oba korpusy najednou, aby měly stejnou výšku i propečenost. Pečte 20–30 minut. Kontrolujte špejlí, zda jsou hotové. Nechte na mřížce zcela vychladnout.

 

Nyní začněte s přípravou pudinku, řiďte se podle návodu. Hotový pudink nechte přiklopený zcela vychladnout. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do hladké světlé hmoty a postupně do něj pomalu zašlehejte úplně vychladlý pudink.

 

Oba korpusy si položte na prkýnko vedle sebe a krájejte souběžně – budete tak mít stejně široké plátky. Střídáním světlého a tmavého korpusu docílíte krásné mozaiky. Těsto slepujte větším množstvím krému. Na závěr stlačte, aby se krém dostal i do těsta. Takto uložte minimálně na hodinu do lednice, aby koláč ztuhl. Na závěr polijte čokoládovou polevou, opět nechte vychladit. Pro podávání se dezert krájí našikmo, aby byla mozaika ještě hezčí. Nejlépe chutná chlazený.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.