200 g hladké mouky na křehká těsta
1 vejce
50 g měkkého másla
50 g tekutého medovicového medu
50 g moučkového cukru
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody
K dokončení:
150 g medových plátů
200 g karamelového salka
100 g změklého másla
50 g drcených lískových nebo vlašských ořechů
1 lžíce mleté skořice
Na medové pláty:
Těsto lze zpracovat jednoduše v robotu. Nejprve promíchejte vařečkou suché suroviny, poté přidejte vejce, med a máslo a nechte hákem zpracovat hladké, lesklé a nelepivé těsto. Těsto nechte odpočinout do druhého dne.
Odpočinuté těsto vyválejte a pečte pláty nebo větší kusy na pečicím papíře při
170 °C asi 10–15 minut. Pláty nechte vychladnout.
Na medovníkové kuličky:
Vyšlehejte salko a změklé máslo, přidejte do směsi 2/3 drti z medových plátů, vypracujte lepivou měkkou kouli, toho se nebojte, takové má těsto být. Zabalte a vložte do lednice na hodinu nebo déle.
Poté lžičkou tvarujte kuličky (raději menší) a obalujte je ve směsi z poslední 1/3 drti a vlašských ořechů se skořicí. Uchovávejte v krabici nebo dóze v suchu a chladu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.