Medovníkové kuličky

Skořice Vánoce

Ingredience:

200 g hladké mouky na křehká těsta

1 vejce

50 g měkkého másla

50 g tekutého medovicového medu

50 g moučkového cukru

1 lžička perníkového koření

1 lžička jedlé sody

K dokončení:

150 g medových plátů

200 g karamelového salka

100 g změklého másla

50 g drcených lískových nebo vlašských ořechů

1 lžíce mleté skořice

Použitá mouka

Postup:

Na medové pláty:

Těsto lze zpracovat jednoduše v robotu. Nejprve promíchejte vařečkou suché suroviny, poté přidejte vejce, med a máslo a nechte hákem zpracovat hladké, lesklé a nelepivé těsto. Těsto nechte odpočinout do druhého dne.

Odpočinuté těsto vyválejte a pečte pláty nebo větší kusy na pečicím papíře při

170 °C asi 10–15 minut. Pláty nechte vychladnout.

Na medovníkové kuličky:

Vyšlehejte salko a změklé máslo, přidejte do směsi 2/3 drti z medových plátů, vypracujte lepivou měkkou kouli, toho se nebojte, takové má těsto být. Zabalte a vložte do lednice na hodinu nebo déle.

Poté lžičkou tvarujte kuličky (raději menší) a obalujte je ve směsi z poslední 1/3 drti a vlašských ořechů se skořicí. Uchovávejte v krabici nebo dóze v suchu a chladu.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.