Medové perníčky

Vánoce
130 Medové perníčky

Ingredience

  • 380 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 130 g moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička sody
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce mletého koření: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek (nebo hotového perníkového koření)
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 50 ml mléka

Postup

Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao.

V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci. Propracujte obě části dohromady a pokud nebude těsto dostatečně vláčné, přidejte trochu mléka.

Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte alespoň na hodinu do lednice.

Uleželé těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte z něj jednotlivé kousky. Ty klaďte na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy.

Pečte na 180°C dozlatova.

Vychladlé perníčky zdobte bílkovou polevou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku