Mechové cupcaky

Léto špenát
157 Mechové cupcaky

Ingredience

300 g hladké dortové mouky

125 g čerstvého baby špenátu

3 vejce

150 g cukru krupice

175 ml řepkového oleje vhodného k pečení

1 kypřicí prášek

kůra z ½ bio citronu a 1 polévková lžíce citronové šťávy

Na krém:

400 g smetany ke šlehání (31%)

500 g mascarpone

120 g moučkového cukru

1 g mleté vanilky

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Vajíčka vyndejte z lednice alespoň 30 minut před přípravou těsta.

Začněte špenátovým korpusem: nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do světlé nadýchané pěny, která je zárukou nadýchaného jemného korpusu. Mezitím v mixéru rozmixujte špenát a olej do hladké pasty. Nalijte špenátovou pastu do těsta a zapracujte. Nakonec zapracujte i mouku a prášek do pečiva.

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Rozehřejte troubu na 170 °C. Pečte asi 15–20 minut, kontrolujte špejlí a po upečení nechte zcela vychladnout.

Připravte si krém. Vyšlehejte smetanu s cukrem, poté přidejte vanilku a po lžících zapracujte mascarpone. Krém bude hladký a jemný.

Korpusy na cupcaky rozřízněte tak, abyste uřízli kopečky. Můžete trochu těsta i vydlabat a krém pak dát i do středu cupcaku. Zbytky korpusů nadrobte, cupcaky ozdobte krémem – utvořte mechový kopeček – a pokryjte drobenkou z korpusů. Zdobte malinami nebo jiným drobným ovocem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.