na 4 plechy lineckého cukroví
Na dokončení:
Všechny suroviny jsou nejlepší v pokojové teplotě. Vyndejte je proto z lednice tak 1–2 hodiny před samotnou přípravou těsta.
V míse utřete máslo, cukr a vejce se žloutkem v hladkou pěnu. Postupně zapracujte mouku a mák. Vytvořte hladké jednotné těsto. Zabalte do folie nebo voskovaného ubrousku a uložte těsto do chladu do druhého dne.
Po vyndání těsta z lednice zapněte troubu na 160 °C. Těsto lehce propracujte rukou a nechte jej povolit. Teplými dlaněmi se těsto zahřeje a lehce se pak vyválí. Nepodsypávejte moc, nebo ještě lépe vůbec, aby poslední kousky cukroví nebyly příliš moučné.
Vyválejte těsto asi 5 mm vysoké a vykrajujte oblíbené tvary. Pečte asi 8 minut (může se mírně lišit podle velikosti tvarů a vaší trouby). Vychladlé linecké slepujte rozehřátými povidly a uchovávejte v chladu. Nejlépe uchováte cukroví v plechové dóze nebo v papírové krabici v garáži, na balkoně nebo ve sklepě.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.