Litý koláč s lesním ovocem

BIO Jahody Léto Maliny Ostružiny
116 Litý koláč s lesním ovocem

Ingredience

  • 150 g jogurtu
  • 3 velká vejce
  • 120 g hladké bio mouky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 100 g třtinového cukru

Na dokončení

  • 250 g mraženého ovoce

Použitá mouka

Postup

Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Trvá to 7–10 minut. Postupně vmíchávejte rozpuštěné máslo a jogurt. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně zapracujte do těsta, až bude hladké.

Těsto nechte pár minut odpočinout. Vymažte formu o průměru asi 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou, případně krupicí. Těsto stáhněte stěrkou do formy. Rovnoměrně posypte mraženým ovocem – předem jej nerozmrazujte. Ovoce jemně vmáčkněte do těsta.

Pečte při 180 stupních 35–45 minut ve vyhřáté troubě.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.