Začněte přípravou těsta. V hluboké míse prosejte mouku s moučkovým cukrem. Přisypte najemno namleté lískové ořechy a nakrájené změklé máslo. Těsto zpracujte buď hnětačem v robotu, nebo ručně následovně. Špičkami prstů zpracujte těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně. Můžete zapojit také techniku frezáže – vetření másla do těsta a opakované roztírání dlaní. Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.
Po odležení můžete péct. Troubu předehřejte na 160 °C. Těsto napěchujte do formiček na pracny. Díky vysokému podílu másla je těsto kompaktní a není potřeba formičky předem vymazávat. Vždy zaplňte formičku tak ze 2/3 a nechte uprostřed prohlubeň, během pečení trochu naběhnou. Pečte v troubě asi 8 minut. Hotové pracny ještě zatepla vyklepněte z formiček a nechte zchladnout na mřížce.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.