Linecké cukroví netradičně

Vánoce
630 Linecké cukroví netradičně

Ingredience

  • 500 g hladké mouky (na křehké pečivo nebo špaldové)
  • 2 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 1 vanilkový lusk

Použitá mouka

Postup

Smíchejte mouku, cukr a citronovou kůru.

Přidejte vejce, obsah vanilkového lusku a pokrájené máslo.

Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc ho uložte do lednice.

Před pečením předehřejte troubu na 160°C.

Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku.

Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečicím papírem vyložený plech.

Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.

 

JAK PODÁVAT LINECKÉ TROCHU NETRADIČNĚ?

  • Pokud chcete připravit linecké trošku netradičně a nebo z něj udělat jen další, nový druh cukroví, přidejte do těsta špetku skořice a na mazání místo marmelády použijte slaný karamel.
  • Máte rádi marmeládovou klasiku, ale zároveň hledáte tip na modernější zdobení, které krásně vynikne i na fotkách? Než linecké slepíte, namočte horní část do hořké čokolády a ještě než zatuhne, posypte ho nasekanými pistáciemi. Pak teprve slepte marmeládou namazané linecké.
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velikonoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.