(na 12 větších, nebo 20 menších muffinů)
Předehřejte troubu na 180 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Mléko nalijte do kastrůlku a přidejte k němu máslo a levanduli.
Na sporáku pomalu zahřívejte 5 – 10 min až pod bod varu. Poté odstavte a nechte vychladnout.
Do mísy nasypte mouku, cukr, kypřící prášek a nastrouhanou kůru z 1 citronu.
Do mléka zašlehejte vejce a vanilkový extrakt.
Pomocí měchačky zamíchejte sypkou část do tekuté a míchejte jen nezbytně dlouhou dobu.
Těstem naplňte připravené košíčky ve formě na muffiny tak, aby byly plné asi do 2/3.
Pečte asi 20 minut, nebo dokud muffiny nebudou hotové (jsou hotové, když jsou zlatavé na povrchu a při jemném zmáčknutí těsto pruží).
Připravte si polevu. Smíchejte citronovou šťávu s 2 lžícemi cukru a metlou postupně zašlehávejte moučkový cukr.
Pokud finální poleva není dostatečně tekutá, zašlehejte ještě malé množství vody.
Hotovou polevou ozdobte ještě teplé muffiny a než poleva zatuhne, můžete do ní přidat pár kvítků levandule na ozdobu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.