Levandulové madlenky

Levandule Vánoce
557 Levandulové madlenky

Ingredience

60ks minimadlenek nebo 40ks klasických madlenek

  • 130 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 90 g třtinového cukru
  • 4 vejce a 2 žloutky
  • 150 g rozehřátého másla
  • 5 g prášku do pečiva
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 citron – kůra a šťáva
  • 1 vrchovatá lžíce čerstvých květů levandule

Použitá mouka

Postup

Vejce a žloutky v pokojové teplotě vyšlehejte s cukrem do pěny. Zvlášť do mísy přesejte mouku, přidejte prášek do pečiva a citronovou kůru. Směs přidejte k pěně a promíchejte. Zašlehejte také máslo a citronovou šťávu. Až nakonec do hladkého těsta přidejte vyškrábaná semínka vanilky a omyté kvítky levandule.

Těsto nechte alespoň 3 hodiny odpočívat v lednici, pak předehřejte troubu na 180 stupnů a pečte – minimadlenky vždy 5minut, klasické asi 8 minut.

Že jsou hotové poznáte i podle toho, že se vyboulí – proto plňte formičky vždy asi ze dvou třetin.

Madlenky jsou tradiční francouzské snídaňové pečivo a nejchutnější jsou první hodiny po upečení, proto je pečte vždy tak, aby byly připravené přímo ke konzumaci.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.