Kynutý borůvkový koláč s drobenkou

Borůvky

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 200 ml mléka
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 25 g droždí
  • špetka soli
  • 500 g lesních borůvek

Na drobenku:

  • 75 g másla
  • 75 g hrubé mouky
  • 75 g moučkového cukru

Postup

Z trošky vlažného oslazeného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Mouku prosejeme se solí. K mouce přidáme vyběhnutý kvásek, vejce, zbytek cukru a mléka, také rozpuštěné máslo. Těsto zpracujeme v robotu a necháme kynout pod utěrkou nebo fólií na teplém místě 60 minut.

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Stěrkou stáhneme těsto na plech a rozetřeme po plechu. Koláč posypeme borůvkami a potom drobenkou. Drobenku jsme si připravili z hrubé mouky, změklého másla a cukru. Koláč pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Koláč po upečení necháme vychladnout a můžeme ho nakrájet.

 

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku