Na drobenku:
Z trošky vlažného oslazeného mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Mouku prosejeme se solí. K mouce přidáme vyběhnutý kvásek, vejce, zbytek cukru a mléka, také rozpuštěné máslo. Těsto zpracujeme v robotu a necháme kynout pod utěrkou nebo fólií na teplém místě 60 minut.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Stěrkou stáhneme těsto na plech a rozetřeme po plechu. Koláč posypeme borůvkami a potom drobenkou. Drobenku jsme si připravili z hrubé mouky, změklého másla a cukru. Koláč pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Koláč po upečení necháme vychladnout a můžeme ho nakrájet.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.