Kynutí šneci s letní náplní

64 Kynutí šneci s letní náplní

INGREDIENCE

na těsto

  • 500 g vysokolepkové pizza mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 30 g čerstvého droždí
  • 50 g cukru
  • 5 g soli
  • 50 g másla
  • 2 žloutky

na náplně

Jogurtová:

  • hrst lesních borůvek
  • 1 kelímek plnotučného jogurtu
  • 1 žloutek

Pudinková:

  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 400 ml plnotučného mléka

Tvarohová:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 lžíce jahodové marmelády

Na potření těsta:

  • 1 vejce

POSTUP

Připravte si kvásek z mléka, droždí a lžíce cukru a nechte ho 10 až 15 minut vzejít. Poté ze všech uvedených surovin připravte hnětačem základní těsto. Nechte ho v teple kynout asi hodinu, za tu dobu těsto zdvojnásobí svůj objem.

Mezitím si připravte náplně. Na jogurtovou a tvarohovou stačí v misce smíchat všechny suroviny. Na pudinkovou uvařte podle návodu pudink a nechte ho stydnout. Během chladnutí ho několikrát prošlehejte. Zcela vychladlý pudink pak promíchejte s tvarohem. Všechny tři náplně jsou na jedno těsto zbytečně moc, tak vyberte buď pudinkovou, nebo dvě ovocné, ať vám příliš nezbude.

Z nakynutého těsta vytvarujte hladký bochánek. Ten si na vále trochu zpracujte nejprve rukou a poté vyválejte přibližně do obdélníkového tvaru. Spodní polovinu (tu, kterou máte blíže u sebe) potřete poctivou vrstvou náplně. Nakonec směrem od sebe zarolujte. Můžete těsto i trochu „utáhnout“, aby udrželo veškerou náplň.

Připravte si formu na koláč nebo pekáč jako na buchty s vyšším okrajem a předehřejte troubu na 180 °C. Naplněnou roládu krájejte na 3 cm široká kolečka, překlopte je a trochu přitiskněte k pečicímu papíru. Každé pak důkladně pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypte posypkou. Pečte do zezlátnutí zhruba 15 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku