na těsto
na náplně
Jogurtová:
Pudinková:
Tvarohová:
Na potření těsta:
Připravte si kvásek z mléka, droždí a lžíce cukru a nechte ho 10 až 15 minut vzejít. Poté ze všech uvedených surovin připravte hnětačem základní těsto. Nechte ho v teple kynout asi hodinu, za tu dobu těsto zdvojnásobí svůj objem.
Mezitím si připravte náplně. Na jogurtovou a tvarohovou stačí v misce smíchat všechny suroviny. Na pudinkovou uvařte podle návodu pudink a nechte ho stydnout. Během chladnutí ho několikrát prošlehejte. Zcela vychladlý pudink pak promíchejte s tvarohem. Všechny tři náplně jsou na jedno těsto zbytečně moc, tak vyberte buď pudinkovou, nebo dvě ovocné, ať vám příliš nezbude.
Z nakynutého těsta vytvarujte hladký bochánek. Ten si na vále trochu zpracujte nejprve rukou a poté vyválejte přibližně do obdélníkového tvaru. Spodní polovinu (tu, kterou máte blíže u sebe) potřete poctivou vrstvou náplně. Nakonec směrem od sebe zarolujte. Můžete těsto i trochu „utáhnout“, aby udrželo veškerou náplň.
Připravte si formu na koláč nebo pekáč jako na buchty s vyšším okrajem a předehřejte troubu na 180 °C. Naplněnou roládu krájejte na 3 cm široká kolečka, překlopte je a trochu přitiskněte k pečicímu papíru. Každé pak důkladně pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypte posypkou. Pečte do zezlátnutí zhruba 15 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.