V teplém mléce rozmíchejte lžíci cukru, mouky a droždí. Nechte vzejít kvásek.
Na vál si připravte mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, žloutek a kvásek.
Vypracujte těsto, dokud nebude hladké. Nechte hodinu vykynout pod utěrkou.
Na pomoučeném vále vyválejte těsto na tloušťku cca 1,5 cm.
Sklenicí vykrajujte kolečka a palcem je uprostřed zmáčkněte.
Vdolky smažte ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené vdolky odkládejte na ubrousky. Před podáváním posypejte cukrem nebo podávejte s marmeládou a dalšími doplňky, které máte rádi.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.