Kvásek:
Těsto:
Na dokončení:
Na kynuté těsto si připravte nejprve kvásek – trochu mléka, nadrobené droždí a lžíci cukru – a dejte na teplé místo. Nechte 15 minut a kvásek krásně nabude. Pokud se tak nestane, máte vadné nebo starší droždí a je znehodnocené. Vyhoďte je a začněte znovu s novým.
Nyní rozpusťte v rendlíku máslo a dejte stranou zchladnout. Mezitím odvažte do hluboké mísy mouku, přidejte vejce, cukr, rum, máslo a zbylé mléko, nakonec také kvásek. Těsto zapracujte hnětačem – a to pořádně, musí být hladké, jednotné, pružné. Hnětení trvá kolem 5–10 minut. Takto hotové nechte pod utěrkou kynout hodinu na teplém místě nebo v troubě, pokud má program kynutí
Po vykynutí těsto lehce vyválejte na tloušťku až 2 cm. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou tvořte kolečka a pod utěrkou nechte znovu kynout 25 minut.
Vdolky smažte v rozpáleném oleji. Před vložením do oleje vždy udělejte uprostřed vdolku prstem důlek. Podávejte s povidly a zasypané tvarohem. Na talíři můžete také pocukrovat.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.