Kynuté vdolky

118 Kynuté vdolky

Ingredience

  • 1,5 kg hladké mouky kynuté těsto
  • 1 lžička soli
  • 25 g droždí
  • 90 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 200 g másla
  • Marmeláda, zakysaná smetana a ovoce podle vlastní chuti

Postup

V teplém mléce rozmíchejte lžíci cukru, mouky a droždí. Nechte vzejít kvásek.

Na vál si připravte mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, změklé máslo, žloutek a kvásek.

Vypracujte těsto, dokud nebude hladké. Nechte hodinu vykynout pod utěrkou.

Na pomoučeném vále vyválejte těsto na tloušťku cca 1,5 cm.

Sklenicí vykrajujte kolečka a palcem je uprostřed zmáčkněte.

Vdolky smažte ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené vdolky odkládejte na ubrousky. Před podáváním posypejte cukrem nebo podávejte s marmeládou a dalšími doplňky, které máte rádi.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku